‘Natuurkrachten’

Er zijn op onze aarde talrijke veranderingen van de aardoppervlakte, die hun oorzaak vinden in het binnenste van de aarde. Hiertoe behoren vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, en de vele verschillende bewegingen, die veroorzaakt worden door de schollentektoniek. Al deze verschijnselen kunnen een verwoestende uitwerking hebben op het getroffen gebied. Daarenboven spelen zich echter ook vele bedreigende verschijnselen af tussen de atmosfeer die de aarde omgeeft – waarin wolken en verschillende luchtdruklagen voorkomen – en de aardoppervlakte. Daartoe behoren de talrijke wervelstormen, zoals orkanen of tornado’s, maar ook moessons. Deze ontstaan door het samenspel van de waterverdamping boven de zeeën, de daarboven voorkomende luchtcirculatie en niet te vergeten de zonnestraling, die een bepalende invloed heeft op dit alles.

Ook wordt onze aarde bedreigd door onweer, wanneer bliksemflitsen met een stroomsterkte tot 40.000 ampère en met temperaturen tot 30.000 graden Celsius door een luchtkanaal suizen.
Tegen deze natuurkrachten zijn wij, afgezien van een enkele beschermende maatregel, net zo machteloos als tegen catastrofes, die vanuit het binnenste van de aarde op ons af komen.

Lees hier al onze berichten over: Natuurkrachten

Cyclonen

Orkaan / Tyfoon

Tornado

kalender 2012-hypotheek lening-cursus beleggen-prijzen-Overgewicht-horoscoop 2012-Taartdozen-achtergronden-insecten-ziekte van crohn-online kledingwindows 8 kopen