techniek

Welkom bij het Techniek gedeelte om de-aarde.com!
Uitvindingen zijn producten van de scheppende fantasie. Ze kunnen voortkomen uit het idee, iets sneller of beter te willen doen, of ze kunnen voortbouwen op een al bestaande uitvinding.

Vaak ontstaan uit afzonderlijke technische ontwikkelingen nieuwe combinaties, die oude technieken weer opnieuw betekenis geven.

Of uitvindingen nu door een enkeling of door meerdere mensen gemeenschappelijk worden gedaan, er is altijd creativiteit, fantasie en coördinatievermogen voor nodig. Met behulp van de techniek, die gevorderd is in het verloop van de ontwikkeling van de mensheid, is het gelukt, het grootste deel van onze aarde te bereiken en te onderzoeken. Door middel van lucht- en scheepvaart of door de moderne communicatiemiddelen.

Uitvindingen beïnvloeden en bepalen ons dagelijks leven, zonder dat we ons daar altijd van bewust zijn. Dag in dag uit gebruiken we de ontelbare ideeën van onvermoeibare uitvinders: bijvoorbeeld het elektrische licht, de televisie, de verkeersmiddelen enz.. Zelfs zulke ‘eenvoudige’ dingen als het wiel, een vulpen of een ritssluiting maken ons leven aangenamer.

In de volgende hoofdstukken worden een aantal belangrijke uitvindingen gepresenteerd, en daarmee tegelijkertijd de steeds verdergaande ontwikkeling van de techniek getoond.

De hier beschreven uitvinders vormen een kleine selectie uit de grote groep mensen, die op een of andere wijze een bijdrage aan de technische vooruitgang hebben geleverd. Naast de opsomming van de wetenschappelijke prestaties wordt, voor zover daar iets over bekend is, ook iets over de levensomstandigheden verteld.

Zeker zal men de een of andere persoon missen, of een ander voor overbodig houden, maar deze selectie is ontstaan aan de hand van de op deze site behandelde thema’s, waarin de afzonderlijke uitvindingen uitvoerig worden behandeld.

De in deze lijst niet genoemde uitvinders zijn grotendeels, met de door hen gedane uitvinding(en), in de navolgende kroniek opgenomen, die de grote uitvindingen op een tijdbalk laat zien.

About the Author

has written 667 posts on this blog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:

Onderdeel van Informatie Over