tot 3000 v. Chr.

Het is aangetoond, dat eenvoudige , die gebruik maken van de principes van de hefboom en van het hellend vlak al sedert 5000 v. Chr. gebouwd en gebruikt werden.

In Mesopotamië werden rond 3500 v. Chr. voor het eerst van metaal voor de verbinding van houtdelen benut. In Egypte werd uit een aftreksel van beenderen, huiden en hoorn een langzaam klevende vervaardigd.
De eerste , gevonden in Egyptische graven daterend uit 3000 v. Chr., bestaan uit gepolijst koper.

Sinds 3500 v. Chr. beoefenen Egyptische handwerkslieden naast de ook het glazuren, dat de potten en vaten waterdicht moest maken. Rond 3000 v. Chr. werd in Mesopotamië de pottenbakkersschijf uitgevonden.

Een afbeelding op een mozaïek uit Mesopotamië uit 3200 v. Chr. toont een wielen>.

Sinds het 3de millennium worden toevallig gevonden meteorieten, die uit zacht ijzer (meteoorijzer) bestaan, verzameld, verhit en door bekloppen gevormd. Daaruit werden vervaardigd.

In Voor-Azië worden boomstammen tot vlotten samengebonden, gebouwd, die ook geschikt zijn voor het bevaren van zeeën.

aan de Eufraat, de Tigris en de Nijl dienen voor het bevloeien van de velden. In Babylon en Ekbatana wordt voor het eerst een tunnel onder een rivier door gegraven.

Na de uitvinding van het vervaardigen van glas door het opsmelten van kwartszand en toegevoegde stoffen ontstaat in Egypte een nieuw handwerk. In de centra van de glasfabricage in Mesopotamië (tegenwoordig Irak) worden van glas gemaakt.

In Egypte en andere landen rond de Middellandse Zee zijn verschillende soorten langwerpige bekend.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:

Onderdeel van Informatie Over